Easy Bread

Vaak gestelde vragen

We raden aan om lauw water te gebruiken voor het bakproces. “Lauw” betekent over het algemeen tussen 35 ° – 40 ° Celsius. Wanneer u het water over je pols laat stromen en het voelt warmer dan je lichaamstemperatuur, maar niet heet, dan is dit de correcte temperatuur.

Gelieve ten minste tot het aangegeven minimumniveau het waterreservoir te vullen, maar niet hoger dan de aangegeven maximale waterstand. Dit is ongeveer tussen 250 ml en 570 ml.

Let op: Als u Glutenvrij brood wil bakken, zal je 100 ml water extra nodig hebben, dit dien je direct toe te voegen in de bakpan alvorens te starten. U kunt dat gemakkelijk doen met de meegeleverde maatbeker.

Gluten is het ingrediënt, waardoor het brood gaat rijzen. Het geeft gewoon brood zijn karakteristieke luchtige blik aan de binnenkant. Zonder gluten, rijst het brood ook, maar in mindere mate.

Zodra u op de Start-knop hebt gedrukt duurt het precies 2h10min totdat uw brood klaar is – altijd. Als u uw apparaat heeft geprogrammeerd, zal de machine automatisch 2 uur en 10 minuten voor de geprogrammeerde tijd starten.

De machine zal normalerwijze tussen 15 en 30 minuten voldoende afkoelen tot het volgende bakproces kan starten. Om het tempo van hetkoelproces te versnellen raden we aan om de vulhouder aan de bovenkant en de baklade open te zetten voor maximale ventilatie.
Nee, U kunt de lade niet openen tijdens het bakproces. Als het per ongeluk toch gebeurt, verwijzen wij u naar de meegeleverde handleiding om de machine weer in het bakproces te krijgen. Wees er ook van bewust dat het apparaat erg heet wordt tijdens de werking ervan. We raden altijd aanhittebestendige ovenwanten te dragen als tijdens de werking van de machine U de machine wenst aan te raken.
Neen, verplaats de machine niet tijdens het bakproces!
 1.  Schakel het apparaat uit. Haal de stekker uit het stopcontact.
 2.  Laat de machine afkoelen voordat u het schoonmaakt.
 3. Plaats de bakvorm in de opening van de lade.
 4. Sluit de lade totdat deze vastklikt.
 5. Verwijder en reinig het penetratiesysteem (= mechanisme voor het openen van de capsules) met behulp van de borstel.
 6. Reinig de kleppen met behulp van de borstel.
 7. Open de lade en reinig de binnenkant met behulp van de borstel.
 8. Was de pan, mes, penetratie-systeem en watertank met de hand met warm water.
 9. Maak de verwarmingselementen zuiver met een vochtige doek.
 10. Maak de buitenkant van de behuizing zuiver met een vochtige doek (niet nat).

Of u kan hier een instructiefilmpje voor het schoonmaken bekijken.

Er zijn in de loop van tijd 2 verschillende type machines op de markt gebracht. Bij de eerste toestellen moest men dit dopje verwijderen en had men dit ook zo vermeldt in de handleiding. Bij de tweede lichting van toestellen is dit dopje niet meer aanwezig, maar heeft men het vergeten uit de handleiding te halen. Indien u dus geen dopje op het waterreservoir terug kan vinden, dient u hier geen rekening mee te houden.

Uiteraard! Wij willen dat u 100% tevreden bent met uw aankoop en aanvaarden dan ook retours. Binnen 14 dagen na het ontvangen van uw bestelling dient u via ons contactformulier een retouraanvraag in te dienen. Enkel na een goedkeuring door één van onze medewerkers kan u het pakket per post terugsturen naar Befrako, KMO-zone Molenheide 4081, 3520 Zonhoven. Het pakket dient 10 dagen na retourregistratie bij onze kantoren aan te komen.

Nadat de retourzending goedgekeurd is (de artikelen dienen in perfecte staat te verkeren met de originele, onbeschadigde verpakking en origineel aankoopbewijs), wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort op uw rekening.

Onze retourvoorwaarden

 • Uw retour is binnen de 14 dagen na levering van uw bestelling aangevraagd via ons contactformulier.
 • Uw retouraanvraag is door onze medewerkers goedgekeurd.
 • Uw retourpakket is binnen de 10 dagen na de retourregistratie ontvangen bij Befrako.
 • Uw pakket bevindt zich in de onbeschadigde, originele verpakking en bevat het originele aankoopbewijs.
 • Bij terugbetalingen worden de verzendingskosten niet vergoed.